среда, 30 мая 2018 г.

WebMoney під санкціями: навіщо заборонили сервіс та як врятувати свої гроші


Влада заблокувала гроші 4 мільйонів українців у найбільш популярному сервісі онлайн-розрахунків. Чи були на це підстави, і що тепер робити користувачам WebMoney. (рос)
Петро Порошенко своїм указом заблокував роботу в Україні системи онлайн розрахунків WebMoney Україна. Тепер 4 млн українців не можуть вивести гроші з системи на банківську карту.

Це сталося через те, що українська компанія ТОВ "Вебмані.Юей" (WebMoney Україна) потрапила в оновлений список підприємств, до яких Україна застосовує санкції. Список затвердив Порошенко і члени Ради нацбезпеки і оборони (РНБО).

Крім того, що такий крок влади завдає грошові збитки 4 млн українців, блокування роботи WebMoney Україна породжує низку питань.

Чому санкції проти WebMoney Україна введені через чотири роки після початку збройної агресії РФ? Які ризики несла робота системи в Україні? Хто в Україні отримає фінансову вигоду від виходу з ринку цього гравця? Що робити користувачам WebMoney Україна і чи працюватиме в майбутньому система в Україні?

"Економічна правда" відповідає на ці питання.

Санкції Порошенка
РНБО ухвалило рішення про введення нових санкцій 2 травня 2018 року. 14 травня Порошенко прийняв указ про введення в дію рішення РНБО. Однак списки юридичних та фізичних осіб, до яких застосовуються санкції, були опубліковані лише 24 травня.

У ці списки, крім російської компанії WebMoney, потрапила європейська компанія WebMoney з офісом в Кембриджі (Великобританія) та українська.

Нажмите для увеличения

Наступного дня після публікації списків стало відомо, що Національний банк скасувавреєстрацію внутрішньодержавної системи WebMoney Україна.
У п'ятницю ввечері 25 травня автору статті стали надходити повідомлення від знайомих, які працюють в інтернеті, що їх роботодавці не можуть перевести їм гроші на банківську карту за виконану роботу.
Роботодавці не могли вивести гроші з системи WebMoney, де вони отримують від російських контрагентів оплату за великі замовлення.
Наразі з системи WebMoney Україна неможливо вивести гроші на карту Приватбанку











Комментариев нет:

Отправить комментарий